Οι συνωμοτες της τσουγκρανας

Οι Συνομώτες της ΤσουγκράναςΜια μικρή ιστορία για τη σχέση μας με τον δημόσιο χώρο: μπορεί ο δρόμος και το πεζοδρόμιο έξω από το σπίτι μας, η πλατεία, το πάρκο και η γειτονιά να γίνουν…η προέκταση του δωματίου μας; Μήπως έξω από το σπίτι μας υπάρχει ένας παιχνιδότοπος, μια μικρή όαση πρασίνου, ένα υπαίθριο αναγνωστήριο ή ένας φαγώσιμος κήπος και δεν το ξέρουμε;

«Που τα βλέπετε όλα αυτά;» θα ρωτούσαν τα δυο παιδιά, οι ήρωες του βιβλίου, που ζούνε στον κέντρο της πόλης. Δυο παιδιά που έχουν συνηθίσει να παίζουν μόνο «σκουπιδοπαιχνίδια» στους ξέχειλους από σκουπίδια κάδους και στα σπασμένα παγκάκια της πλατείας. Ώσπου εμφανίζεται στη γειτονιά ο μυτόγκας! Ένας ύποπτος τύπος. Ένας εγκληματίας, ίσως; Και τα παιδιά θα αναλάβουν δράση.

Στο πίσω μέρος του βιβλίου περιλαμβάνεται πρωτόκολλο για έρευνα πεδίου με τα παιδιά. Βγείτε έξω από το σχολείο και κάντε έναν περίπατο ως την πλησιέστερη πλατεία ή παρκάκι και καταγράψτε τι σας αρέσει και τι όχι. Και η δράση ξεκινά!

This slideshow requires JavaScript.

H αγορά του βιβλίου ενισχύει το WWF, που έχει αναλάβει μια σημαντική καμπάνια για το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους στην πόλη.


GreenspacesΔείτε εδώ: Greenspaces.gr, κατεβάστε την εφαρμογή δωρεάν στο κινητό σας, και συνδυάστε την με το βιβλίο.

 


LogoMπορείτε να παραγγείλετε το βιβλίο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της οργάνωσης.

 

 


Παρουσιάσεις

πυγολαμπίδεςΟ δημόσιος χώρος και οι συνομώτες της τσουγκράνας


Συνεντεύξεις


Είπαν για το βιβλίο

Το childit.gr προτείνει καλοκαιρινά παιδικά βιβλία. Η πιο δροσερή παρέα για τις διακοπές!

Από την Αγγελική Λάλου

Είναι έγκλημα να αγαπάς το πράσινο; Είναι κακό να θες να έχουν όλοι πρόσβαση στα πάρκα και στους ελεύθερους χώρους; Είναι ύποπτο να είσαι μεγάλος και να θες ακόμα να παίζεις και διατηρείς την αθώα παιδικότητά σου; Μια περιπέτεια πόλης, για την καχυποψία, τις ανθρώπινες σχέσεις αλλά και την ελπίδα ότι όταν θέλουμε όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε θαύματα! Κι επειδή τα βιβλία δεν είναι μόνο σελίδες αλλά και στάση ζωής, μέρος των εσόδων του βιβλίου στηρίζει το έργο της WWF. Γιατί το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας! Υπέροχο βιβλίο, θα το αγαπήσετε!


Υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας, 2018.

 

 

 


Biblionet