Ολα για τη φανελα

Μυστήρια στην πόλη - Όλα για την φανέλαΤο πρώτο βιβλίο της σειράς «Μυστήρια στην πόλη» , που έχει στόχο να γνωρίσει στα παιδιά μουσεία και χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μέσα από περιπέτεια, παιχνίδι και γρίφους, διαδραματίζεται στο Μουσείο της Βραυρώνας.

Ήρωες της σειράς είναι ο Πότης και η Μηλίτσα Λαγωνίκα, εγγόνια του γνωστού δημοσιογράφου αστυνομικού ρεπορτάζ Μιχάλη Λαγωνίκα. Μαζί με τον (ελαφρώς κουφό πλέον) παππού, τους γονείς τους και τον Ρεζίλη, τον σκύλο τους, βρίσκονται να εκδράμουν σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για να αναλάβουν υποθέσεις υψηλού ρίσκου!

Το Μουσείο της Βραυρώνας είναι ίσως το πλέον κατάλληλο για να ξεκινήσει ένα παιδί τη γνωριμία του με τα μουσεία. Αφιερωμένο στην παιδική ηλικία, με τις «μικρές άρκτους», τις ιέρειες της Άρτεμης να «παρελαύνουν» στην κεντρική αίθουσα, με πλήθος αφιερωμάτων στη Βραυρωνεία Αρτέμιδα ως προστάτιδα των παιδιών (αγάλματα παιδιών, ομοιώματα παιχνιδιών κλπ.) το μουσείο αυτό είναι αδύνατο να μη γοητεύσει τα παιδιά.

Image 1 Image 2

Να όμως που κάποιος επιβουλεύεται τους θησαυρούς του! Μια παραβιασμένη βιτρίνα και ένας ένοχος που παραμένει ασύλληπτος θα στείλουν τα Λαγωνικάκια γραμμή στο μουσείο. Κι εκεί, για να καταλήξουν σε μια θριαμβευτική σύλληψη του δράστη, θα περάσουν από τη μελέτη χαρακτηριστικών εκθεμάτων.

Image 3Το ποδόσφαιρο κατέχει σημαντική θέση στις έρευνές τους. Ένας ακόμη λόγος για να αγαπήσουν τα παιδιά το βιβλίο και το μουσείο! (Και αν θέλετε να ερευνήσετε την ιστορία του ποδοσφαίρου.)

Στο πίσω μέρος του βιβλίου προτείνονται δραστηριότητες που θα διασκεδάσουν τα παιδιά και θα δημιουργήσουν ένα επιπλέον κίνητρο να επισκεφθούν το μουσείο.


Κριτικές

Βιβλία στο μικροσκόπιο, Η φωνή της Κω, Kos Voice


Ακούστε ένα απόσπασμα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο


Όλα για την φανέλα

award

Υποψήφιο στα Βραβεία του Αναγνώστη
στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Παιδιά


Biblionet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s