Στον αστερισμο των διδυμων

Δυο κορίτσια, αδερφές, δίδυμες, που μοιάζουν, εξωτερικά, σα δυο σταγόνες νερό, εσωτερικά όμως διαφέρουν πολύ. Η Λεωνή αφηγείται τη δική της πλευρά από τη σχέση της με την αδερφή της, την οικογένειά της, το skateboard, το διαδίκτυο, τα αγόρια. Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς η Λεωνή καλείται να συναντήσει έναν διαδικτυακό φίλο και άσο του skateboard με τον οποίο έχουν μοιραστεί πληροφορίες και απόψεις για το αγαπημένο τους άθλημα μέσω του blog της. Έλα όμως που η Λεωνή έχει απλώς σκαρφιστεί μία περσόνα που θα ήθελε να είναι! Μια δεξιοτέχνη του skateboard και αυτή έχει παρουσιάσει ως «Λεωνή» στο blog της. Και, ακόμη χειρότερα, έχει καμωθεί πως είναι όμορφη σαν τη αδελφή της, ενώ η ίδια θεωρεί τον εαυτό της μια μετριότητα.Τι θα κάνει τώρα; Πώς θα συναντήσει τον πνευματώδη φίλο της που κάνει τη σανίδα με τις ρόδες να πετά; Και περιμένει να δει μια καλλονή;

Ένα βιβλίο που έχει αγαπηθεί πολύ καθώς είναι γρήγορο, γραμμένο στη γλώσσα και το ύφος των προεφήβων και εφήβων και αφορά θέματα της καθημερινής τους ζωής: αυτοπεποίθηση, οικογενειακές σχέσεις, φιλία, έρωτας, ζήλια, ενθουσιασμός, απογοήτευση, απότομες αλλαγές διάθεσης, διαδίκτυο.


Από την παρουσίαση του βιβλίου από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα.

Δείτε το blog της Λεωνής και των εφήβων φίλων της.


award

Υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία  στην κατηγορία Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου και στα βραβεία του περιοδικού Διαβάζω στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Μεγάλα Παιδιά.


Biblionet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s